MÅLTIDENE I BARNEHAGEN

Barna har med seg matpakke til frokost og ettermiddagsmat hver dag. Mandag og torsdag får vi levert varm lunsj fra barnehagematen.  Tirsdag har vi fast turdag og barna har med seg egen matpakke til lunsj. Barna kan også ha seg varm drikke til lunsj denne dagen som f.eks. kakao, saft eller te. Her er det foreldrene selv som tar ansvar for hva barnet deres skal drikke.

Onsdag og fredag smører barna egen lunsj, og dette er viktig i vårt pedagogiske opplegg. Det er god språklæring når barna henvender seg til andre for å få tilsendt brød, melk og pålegg, samtidig som de lærer seg hva de ulike matvarene heter. Det er god motorisk læring å smøre egen mat og det er god sosial læring å prate med og lytte til andre. Barna får melk/vann til måltidene og vi serverer frukt til ettermiddagsmåltidet.

Til hverdags serverer vi ikke syltetøy, sjokoladepålegg og prim i barnehagen, men når noen har bursdag på avdelingen er det lov å spise kake, is og gele. Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen

Foreldre betalerkr. 250,- per måned per barn i kostenger.