Referat fra foreldremøtet på Gresshoppa 30.08.23

 

  •       Det er 15 barn og 5 ansatte på Gresshoppa. Barnehageåret 2023/2024 vil det være 5 barn født i 2021, 9 barn født i 2022 og 1 barn født i 2023. 

 

  •       Det er 12 nye barn på Gresshoppa i år, så store deler av august og september er satt av til tilvenning. Vårt mål med tilvenningen er at barn og foreldre skal oppleve en rolig, god og trygg tilvenning. Vi tilrettelegger for at hvert enkelt barn skal få tid til å bli kjent, etablere gode relasjoner og knytte seg til personalet og de andre barna.

 

  •       ASK, alternativ supplerende kommunikasjon. Viktig for oss i barnehagen at vi legger til rette slik at alle barna skal få mulighet til å kommunisere, uttrykke seg og gjøre seg forstått.

 

-       Tilrettelegge slik at alle barna kan få hjelp og støtte i sin kommunikasjon der barna ikke har et talespråk, eller som støtte til et begynnende talespråk. Ment til bruk i kommunikasjon mellom barn og voksne, og barna seg imellom. Kunne uttrykke seg, komme med ønsker, si i fra dersom man er uenig o.l.

-       Hele barnehagen skal bruke ASK.

  

  •       CLASS står for Classroom Assessment Scoring System

 

-       CLASS er et observasjonsverktøy som er utviklet for å måle samsspillkvalitet mellom voksne og barn.

-       Ullensaker kommune vil forbedre kvalitetsarbeidet i barnehagen og anbefaler at alle barnehagene i Ullensaker kommune skal bruke dette verktøyet. Kvalitetsarbeid i barnehagen handler blant annet om hvordan vi er i møte med barna og hvordan barnets daglige erfaringer er i barnehagen.

-       Olstadmoen barnehagen skal begynne å bruke CLASS dette barnehageåret. 

-       Målet vårt på Gresshoppa er å forbedre samsspillkvaliteten på avdelingen ved å bygge gode relasjoner mellom ansatte og barn. Vi vil være bevisst hvordan organisering kan påvirke barnehagedagen for barna, og at rutinene vi har i barnehagen og på avdelingen gagner alle barna. 

 

  •       Hovedfagområdet dette barnehageåret er: Natur, miljø og teknologi (gjelder hele barnehagen).

 

  •       Hovedmål: Bidra til at barna opplever glede, nysgjerrighet og mestring gjennom å tilrettelegge for allsidige opplevelser inne og ute.

                       

  •       På Gresshoppa kommer vi til å ha mest fokus på natur og miljø. 

Vi vil blant annet:

-       Ta med oss en pose til å plukke søppel vi ser på turdagene våre.

-       Vi vil ta opp poteter og plukke epler. Potene og eplene vil vi bruke til blant annet matlaging og formingsaktiviteter.

-       Vi vil lage skulpturer av gjenbruksmaterialer.

-       Vi vil følge med på endringer i naturen gjennom året og bruke naturen til lek, motorisk utfordringer, undring, til eksperimenter og ulike formingsaktiviteter. 

 

  •       Halvårsplanen til Gresshoppa vil bli lagt ut på kidplan i løpet av september, der vil det komme tydelig frem hva vi vil ha fokus på de kommende månedene. Det blir også lagt ut månedsnytt og månedsplan hver måned. 
  •       I løpet av barnehageåret vil det være ulike arrangementer hvor dere foreldre er invitert. Vi oppfordrer dere, enten en eller begge foreldre, til å komme på arrangementer da det betyr mye for barna deres. Dersom dere ikke kan komme er det viktig at dere gir beskjed til personalet. På arrangement er det dere som har ansvaret for barnet deres. 

 

  •       Praktisk informasjon:

 

-       Levering og henting i gangen, ikke inn på avdeling.

-       Vi anbefaler å kle barna etter trelags prinsippet, med ull innerst (når det er kjølig), mellom lag med ull eller fleece og parkdress/vinterdress/regntøy som tredje lag. Det er viktig med strikk til å ha under skoen på regnbukser og dresser. 

Vi ønsker kun yttertøy, luer, votter, hals/buff og sko i grovgarderoben, mellomlag og skiftetøy ønsker vi at ligger i innergarderoben.

 

-       Til lunsj serverer barnehagen ulike typer pålegg til ulike dager, og det serveres varm mat en gang i måneden. Barna må ha med frokost dersom de skal spise det i barnehagen, og de må ha med lunsj på tirsdager. Vi anbefaler og ønsker at barna har med seg grovt brød med pålegg, og eventuelt frukt eller grønnsaker. 

 

-       Til soving er foreldrene ansvarlig for at vogna er i god nok stand til å sove i, det må være seler i vogna, og dere må ha med myggnetting. For å unngå mugg i vogna anbefaler vi at dere tar med vogna hjem til tørk i helgene dersom dere har vogn stående i barnehagen, vi anbefaler også at dere legger inn vognposer/dyner/tepper ved henting (vi legger det i vogna når barna skal sove). 

 

-       Minner om at alle må ta med bilder til familiehus.

 

-       Når vi feirer bursdag i barnehagen setter vi oss sammen på gulvet og har en sangsamling. Barnet får en bursdagskrone som barnet selv har vært med på å lage og vi sender opp «raketter». 

 

-       Vi bruker ikke emojis når vi sender meldinger på Kidplan eller sms/mms da emojis lett kan mistolkes og ha ulik betydning for ulike personer. 

 

-       Dette barnehageåret skal to eller tre studenter fra Høgskolen i Innlandet, og 1 elev fra videregående, ha praksis hos oss.